torstai 18. helmikuuta 2016

Vauvan rytmi

Minulla on pieni Niilo poika. On nyt vähän reilun 2kk:n ikäinen. Laskettu aika oli 14.12. mutta syntyi viikkoa aikaisemmin ja kivasti itsenäisyyspäivänä syntyi! : ) On nyt ainakin yhtä juhlaa, ja vielä nimipäivä osui samalle päivälle. Sekin oli jo syksystä asti aika varma että Niilo siitä tulis.
Ihan hyvin on pojan kanssa täällä kotona mennyt. Ainut vaan ettei nuku päivisin kun joku 30min-1h. ja joskus pätkissä. Auton kyydissä ja rattais tykkää olla ja nukahtaa heti kun lähtee liikkeelle.
Vaunulenkeillä oon käynyt melkein joka päivä ja kierrän joskus tunnin lenkin, mutta kun tullaan kotia ja vaunut joudun ottamaan sisälle niin herää heti. En viitsi niitä ulos jättää, koska tässä lähistöllä asuu vähän epämääräistä porukkaa ja takapihalle voisin viedä, koska siinä on korkea aita niin siitä on tosi hankala kiivetä. Vien takapihalle että nukkuisi siellä jos ei lenkkeilemään mennä. Jonkun aikaa liikuttelen ja kun nukahtaa ja tulen sisälle, niin ei mene kauan kun alkaa kitinä ja taas hyssyttelyä.. tulla sisälle.. ja taas sama juttu uudestaan.. Että jonkun tunnin nukku pätkissä. Muut nukkumispaikat ovat: sitteri, kehto ja syli. Nukahtaa varsinkin sitteriin itsekseen ettei tarvi syliä, mutta ei se siinäkään kauan nuku kun jonkun alle tunnin monesti.. Ainut vaihtoehto varmaan on että pitäisi tehdä jonkun 2-3h kävelylenkki tai lähteä autolla ajelemaan. Mutta ei viitsisi bensoja mennä kuluttaa : D enkä nyt jaksaisi joka päivä lähteä vaunuilee noin kauan.
Saa ehdottaa vinkkejä ja kuinka teillä vauvat nukkuu :)
Olen huomannut että tämä on päivisin tämmöinen valvoja, mutta yöt onneksi nukkuu hyvin. Parempi niinpäin kun taas jos öisin valvottaa ja päivisin nukkuu ne pidemmät unet. Uni on niin tärkeä ja siitä en tinkisi jos pitäisi valita niin näin on ihan parempi. Aluksi yöt olivat 2-3h välin heräämistä, johonkin kuukauden ikäiseksi asti. En oo kyllä ikinä nukkunut niin huonosti ja yleensä ennen vauvan tuloa nukuin 7-9h yöunet ja muutenkin omaan hyvät unenlahjat. :) Nyt unet on pidentynyt 5-6h että ei uni katkea.

Meidän rytmi on tämmönen: klo 9.00 herätään siitä etiäpäin syön aamupalan ja vauva sitterissä tyytyväisenä
                                           klo 10.00 vielä hereillä, vauvan ruokailu, juttutuokio
                                           klo 11.00 alkaa näyttämään väsymyksen merkkejä
                                          klo 12.00 on jo hereillä, vauvan ruokailu, juttutuokio.                                                 klo 13.00 hereillä, jututuokio, pirteä                              
                                           klo 14.00-15.00 Nukahtaa hetkeksi
                                           klo 16.00-18.00 hereillä
                                           klo 19.00-21.00 hereillä tai nukkuu
                                           klo 22.00-00.00 nukahtaa
                                           klo 05.00-05.30 herää syömään, nukahtaa heti
                                           klo 07.00-07.30 herää syömään, nukahtaa heti
                                         
                                         
Pahemmin ei päivisin ole omaa aikaa, mutta iltaisin on enemmän kun mies tulee kurssilta.



                                         

2 kommenttia:

  1. Meidän Matilda (8kk) herää usein myös tunninjälkeen mutta nukahtaa uudestaan yleensä jos hetken heijailee vaunuja! :) tsemppiä arkeen ja bloggailuun, tää on ihanaa sekä koukuttavaa puuhaa!! :p

    VastaaPoista