sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Cupcakes






Suklaa cupcakes

2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl tummaa kaakaota
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl kermaviiliä 
(1-2 tl maitoa)

1. Lämmitä uuni 160 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksi muna kerrallaan ja vatkaa.
3. Lisää kolmasosa jauhosekoituksesta.
4. Lisää kermaviiliä ja jauhoja vuorotellen ja sekoita.
5. Annostele vuokiin noin 2/3 osa vuoasta ja paista noin 15-20 min.
5. Jäähdytä ja koristele!

Huom! Älä aukaise uunia kesken paiston, muuten ne lässähtävät. Kypsyyden voi kokeilla vaikka tulitikulla pohjan keskeltä, jos jää taikinaa tikkuun niin on vielä raaka.

Kuorrute

100g tummaa suklaata
150 g voita
2 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaota tummaa
1 tl vaniljasokeria

1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Vaahdota voi, lisää sokerit ja kaakao.
3. Lisää suklaa joukkoon ja vaahdota
4. Pursota kuorrute pohjanpäälle ja koristele

Kuppikakkuja tuli 17kpl:tta ja kuorrutetta ei ihan piisanut kaikille, joten kanattaa tuo kuorrutteen ohje tehdä vaikka 2 kertaisena. 
Ens kerralla kokeilen kans suurentaa. :)

Muuten pohja oli onnistunut ja todella hyvänmakuisia. :)



Täältä löytyy hyviä reseptejä: cupcakes

Mitäs tykkäsitte? :)

-Heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti