Avokadon kivi
Avokadot ovat herkullisia ja ravitsevia. Mutta tietsitkö, että avokadon kiven voi myös syödä!
Avokado on yksi trendikkäin terveysruoka hyvien rasvojen takia, mutta monet ei tiedä että kiven voi syödä. 70% aminohapoista on tässä siemenessä ja loput hedelmässä.
Siemenessä on runsaasti antioksidantteja, vitamiineja, liukenevaa kuitua ja monityydyttymätöntä rasvaa.
Terveysvaikutukset: veren kolesterolipitoisuus pysyy normaalilla tasolla, ehkäisee verisuonisairauksia, vastustuskyky paranee, väsymyksen ja stressin elvyttäminen.
Hyvällä tehosekoittimella saa kiven pieniksi murusiksi. Katselin kerran youtubesta yhden videon jossa selostettiin avokadon terveysvaikutteista, ja blenderillä näytettiin että sen kiven saa tosiaan hajalle. Innostuin kokeilemaan ekaa kertaa että kuinka toimii, laitoin testiks ensin kiven ja blenderin päälle. Epäilin että pilkkoontuuko kuinka, mutta ihan hyvin onnistui. Sitten vaan muut aineet sekaan ja hyvää tuli. :)
Avokado-Marjasmoothie
viinimarjoja
avokadon kivi
mustikkakeitto, sokeroimaton
luonnon jogurttia
maitorahkaa
Hyvä lisäys olisi voinut olla itse avokado. Ehkä ensi kerralla voisi kokeilla. :)
-Heidi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti