tiistai 8. maaliskuuta 2016

Hyvää ruokaa!

Tehtiin viikonloppuna Mikan kanssa itsetehtyjä juustolihapullia, piti tehdä parmesaanipullia aluksi, mutta kaikkea muuta meillä oli paitsi parmesaania niin ei jaksettu lähteä sentakia kauppaan hakemaan vaan yhtä asiaa. Niiden lisäksi tehtiin tomaattipastaa, spagettia ja raikas vihreä salaatti. Tuli tosi hyvää ja varsinkin omatekoiset pullat ovat parempia kuin valmiit kaupasta ostetut.
Varmaan moni muukin on samaa mieltä. Jaan tämän ohjeen ja voin suositella että on maukasta!


 Juustolihapullat 4:lle

400g jauhelihaa
1dl maitoa
1/2dl korppujauhoja
1kananmuna
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl oreganoa
1tl suolaa
1 tl mustapippuria
 1dl juustoraastetta

Tomaattikastike

500g paseerattua tomaattia
1 kpl valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1tl mustapippuria
1 rkl fariinisokeria
ripaus chiliä

Lisäksi
400g spagettia

Sekoita maito, korppujauhot ja kananmuna. Anna turvota 5 min.
Sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu persilja, mausteet ja juustoraaste. Kääntele tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile takinasta lihapullia ja varaa pieni vesiastia niin voi käsiä kastella samalla niin helpompi pyörittää.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 min.
Valmista kastike. Sekoita kattilassa paseerattu tomaatti, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet. Keitä 5-10min.
Keitä pastaa. ( esim. spagettia)


Raikas vihreä salaatti
1 pss Jääsalaattia
2 kpl tomaattia
1 puolikas kurkku
2kpl avokadoa
4 rkl Omenaviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl puristettua sitruunamehua
1tl suolaa
1 tl sitruunapippuria


Huuhtele vihannekset. Pilko jääsalaatti. Leikkaa tomaatti ja kurkku lohkoiksi. Kuori avokado ja tee niistä myös lohkoja.
Kastike: sekoita kulhossa omenaviinietiikka, oliiviöljy ja puristettu sitruunamehu. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti