perjantai 18. maaliskuuta 2016

Urheilutausta

Oma taustani on hyvin urheilullinen, aivan pienestä saakka olen tykänyt liikkua. Olisinko ollut jotain 2 vuoden ikäinen, kun kuulemma isän kanssa tein pitempiä lenkkejä ja tykkäsin juosta kun kävellä. Kiitos vanhempien, että ovat vienneet treeneihin. Isä varsinkin urheili paljon kun olin pieni ja ennen mun syntymää paljon kilpaili. Isän puolelta suvussa on kans urheilijoita, niin sieltä kautta on tullut. Myöhemmällä iällä aloin harrastamaan yleisurheilua 7- vuotiaana, siinä samalla oppi paljon muista lajeista ja tosi rikastuttavaa kun muistaa aikuisiällä kaikesta jotain. :) Juoksu tuli 9v ikäisenä "päälajiksi" ja kävin silloin ensimäisessä maastokilpailussa. Muutama ikätoveri oli aloittanut juoksun vähän aikaisemmin niin en niille vielä pärjännyt.
Myöhemmin tuli yleisurheilun ohelle lentopallo ala-asteen aikoihin ja pari vuotta sitä harrastin ja yläasteella sulkapallo vuoden verran.
Pääpainoitteinen laji on ollut aina kestävyysjuoksu, nämä muut ovat olleet sivussa.

 Kestävyysmatkoilla aloin pärjäämään joka vuosi. 9v. ikäisestä lähtien kehitystä tuli ja oman seuran ikätoverit jäivät taakse. Yläaste ikäisenä olin tosi hyvässä kunnossa ja tuloksia tuli.
16-vuotiaana harkitsin SM-maastokilpailuja, ja olisin niissä varmaankin pärjänyt mitä vanhoja tuloksia katsoin mitä muut ovat juosseet. Mutta en niihin mennyt, koska jos olisin osallistunut niin olisin halunut sijoittua kärkeen, ja tuntu että pitäisi treenata kovemmin! Vuoden päästä lopetin, koska tuli seurustelu ja muut kiinnostuksen kohteet, täysi-ikäisyys yms.

Myöhemmin alkoi ahdistamaan liikkumattomuus, yritin käydä välillä lenkillä ja aloittaa uudestaan, mutta jotenkin lopahti kokonaan. Vuonna 2012 aloin käymään easyfitillä siskon kanssa ja aloin uudestaan käymään lenkillä. Alussa kävelin/juoksin. 
Vuoden 2013 alussa sain entisen poikakaverin mukaan lenkille ja hänellä ei ollut urheilutaustaa, mutta aloin valmentamaan ja puolen vuoden päästä käytiin hölkkäkilpailuissa. :) Erottiin tosin aika pian.

Nykyinen mies ei kauheesti tykkää lenkkeillä tai ei ole liikkuvaa sorttia, mutta se ei ole ollut este parisuhteelle. Meitä yhdistää jotkut muut asiat. Nyt raskauden myötä olen jättänyt hetkeksi urheilun ja nyt pikkuhiljaa taas aloittamassa.
Tulen kertomaan treeneistä ja jos saisin muutkin innostumaan niin yhdessä tästä etiäpäin! :)

 Luulen että Niilokin oppii pitämään urheilusta, tai sitten musiikista koska Mika soittaa kitaraa ja paljon kuunnellaan musiikkia niin huomaa että tykkä kovasti.
Mutta ei kumminkaan pakoteta mihinkään, saa päättää omasta elämästä mitä tulee tekemään. :)







Mukavaa alkavaa kevättä!


-Heidi









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti